Karuvarje 1

Aeg liigub ruttu. Täpselt aasta tagasi sai külastatud oma elu esimest karuvarjet. Sellest käigust saab lugeda siit. Seekord, nädal tagasi, sai külastatud Eleri Lopp-Valdma poolt juhitavat karuvarjet Harjumaal. Kui eelnev Alutaguse karuvarje on mõeldud pigem karuvaatlejatele ja loodushuvilisele, siis Eleri poolt ehitatud varje on suunatud eelkõige fotograafidele. Erinevus seisnebki pildistusavade asetuses. Pildistamisavad asuvad väga maa lähedal, mistõttu saab loomi pildistada nende silmade kõrguselt. See on hea pildi saamisel vast üks olulisemaid kriteeriumiume.

Kokkuvõtvalt võiks öelda, et seekordne külastus oli üsna edukas. Sai nähtud 3 erinevat karu, kahte kährikut, hulganisti erinevaid linde, kogetud nii vihma kui ka uduseid tingimusi. Positiivne oli ka see, et kui tavaliselt ilmutavad karud end pigem hämaras, siis seekordne mõmmi-paarike tuli juba peale 19 õhtul, kui valgust veel metsa alla jagus. Esimesteks külalisteks oligi üks suur isakaru oma oluliselt väiksemat kasvu “neiuga”. Esimene külastus kestis ~15minutit, kuid sama paarike tuli tagasi ka peale 23, kui metsa all juba päris hämar oli. Siis veetsid nad seal oluliselt rohkem aega. Naljakas oli kuulda nende mõminat, kui end vastu puid sügasid, selline rahulolev mõmin või urin. Kahjuks päevavalges nad seda teha ei soosinud :). Üritangi nädala jooksul näidata parimaid hetki sellest 16-st tunnist, mis varjes veedetud sai.

PS. Kes on huvitatud samasse varjesse minemisest, siis Eleri kontakti saab tema kodulehelt: http://www.estoniannaturephotos.com

Need on siis esimesed hetked sellest karupaarist, kes sinna toimetama tuli. Selgelt polnud ma valmis, et nad 10m kaugusele tulevad. Karud kuulsid kaamerate klõpse, see äratas nende tähelepanu. Aga lõpuks ei paistnud see neid segavat. Eks nad ole ilmselt sellega mingit pidi ka harjunud.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: