Karuvarje vol 1

Möödunud nädala reedel sai ka esmakordselt karuvarjet külastatud. Eelinfo oli paljulubav, eelnevatel päevadel oli karu (või isegi karud) igal õhtul platsis, seega lootust neid näha oli. Alutaguse karuvarje on muidugi üsna luksuslik, suur korralik maja, mitte mingi väike punker. Eriti äge oli majja paigaldatud kõlar, mis edastas kõike väljaspool toimuvat, ning väga detailselt. Ehk et koguaeg oli kuulda linnulaulu, ning kuulis ka loomade liikumist. See oli väga suur osa kogu emotsioonist, mis sealt õnnestus saada :). Karusid sai kokku nähtud 2tk, üks liikus kella 21 kandis ja teine, suurem mõmmi, tuli välja kella 23 ajal ja toimetas varje ümbruses ca 2h. Olgugi, et kott-pimedas karu pildistamine kergeim ülesanne polnud, õnnestus mõne pildiga tagasi tulla.

Näitan nädala jooksul sealt saadud pilte, ehk et tuleb karunädal :). Nädala lõpus näitan jäädvustusi ka teistest tegelastest, kes varje ümbruses toimetasid.

Tänasel pildil esimene, ilmselt nooremapoolne karu, kes tuli varasemalt liikvele. Tuli ta muidugi sealt, kuhu poole põhiobjektiiv suunatud polnud, seega pidi pisut kõrgema võttenurgaga hakkama saama. Allpool olevad spetsiaalsed pildistamiskohad oleks võimaldanud ka paremat (madalamat) võttenurka, kuid teise statiivi puudumisel (rookie mistalke :D) ei saanud sinna teist kaamerat üles panna. Seega pidi hakkama saama tingimustega, mis olid kasutada. Pildil olev mõmm toimetas ca 30min rahus varje tagaosas, leidis toidupoolist ja lasi rahulikult hea maitsta :). Mai 2020.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: