Liik nr 95: hänilane

Sel aastal läks siis nii, et harvemini nähtav kuldhänilane sai esimesena liiginimekirja ja tema järgi siis tavalisem hänilane. See linavästriku sugulane on üsna sama närvikavaga tegelane, kui linavästrik ise. Uudishimulik ja julge. Ning kui ta pesa lähedusse sattuda, tulevad mõlemad vanalinnud isegi paari meetri lähedale õiendama :). Üldiselt tasub siis pigem ruttu lahkuda, et lindude elurütmi mitte häirida. Ilmselt tabasin ka selle hänilase isaslinnu pesa lähistelt, suu paksul putukaid täis ning valmis järglastele toitu transportima. Tegin mõned jäädvustused ja liikusin edasi. Hiljem saatsid mind veel teisedki isendid, mistõttu pildipuudust mul neist pole :). Pigem on küsimus, millist eelistada :). Juuni 2022.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: