Liik nr 96: karmiinleevike

Nii nagu leevikesed, on ka karmiileevikesed üsna värvikad tegelased. Seda siis tegelikult isaslindude osas, ning see punane värvus, mis neil sulestikku katab, on pisut tuhmim, kui tavalistel leevikestel. Emased on hallikamad ja kahvatumud, sama on ka noorte isaslindudega. Tihti on seetõttu ka arvatud, et ka emaslinnud laulavad… tegelikult on need noored isasesed ja emaslinnud ei laula üldse. Hetkel parim liigipilt karmiinleevikesest just noorele isaslinnule kuulubki, sel aastal ma kauneid täiskasvanud isandaid veel kohanud polegi. Laulis teine ennastunustavalt puu ladvas päikeseloojangu ajal. Ei häirinud teda ei oja ääres krõbistav kobras, ega uudishimulik loodusfotograaf :).
Siit ja siit lingilt näeb ühtesid eelmiste aastate jäädvustusi täiskasavanud isaslinnust. Juuni 2022.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: