Liik nr 85: kõrvukräts

Põrkan korraks mai kuus jäädvustatud liikide juurest värskemate kohtumiste juurde (mai liike omajagu veel ootel). Läkski kõigest pool aastat mööda, kuniks veel üht kakulist kohtan :). Aga kõrvukrätsu sai seekord päris teadlikult otsima mindud. Just seetõttu teadlikult, kuna neil pojad pesast väljas ja siin-seal piiksuval häälel toitu mangumas ja eks siis vanalindudel kiired ajad ning on keskmisest rohkem ehk ka nähtaval. Planeerisin siis kodukandis 2in1 kasuliku reisi teha, et läksin rattaga tiiru tegema ning panin ka fotovarustuse selga. Ega see liiga hea mõte polnud, kuna pagasit oli selgelt liiga suures raskuses kaasas, see andis järgmisel päeval korralikult tunda. Kuid tahtejõud oli nii suur kõrvukat ikkagi kohata :).

Kui olin 20km juba maha sõitnud, oli lootus üsna kadunud, päike ka juba loojumas. Kuid tagasiteel, kõigest ca 3-4km kaugusel kodust, ma ta lõpuks ehku peale leidsingi :). Nägin kaugelt, et keegi liugleb üle tee, ning mitu korda ei pidanud arvama, kes see on. Alustasin siis jälgimist ja jälitamist. Rattaga on selles suhtes mugavam, et saab kiirelt liikvele ja lihtsamalt ka manööverdada, teisalt on fotokas seniks kotis ning eks see kotist välja kiskumine ka teatav ajakulu. Kuid tema jälitamise käigus tekkisid siis mõned lähemad momendid, mille siis pildiks vormistatud sai. See oli ikka korralik töövõit, võtta ebarealistlik plaan üsna harva kohatava liigiga ning lõpuks ikka liigipildiga koju tulla. Oli äraütlemata hea meel, kui vahest plaan ka õnnestub :). Juuni 2022.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: