Liik nr 79: kuldhänilane

Hänilastega olen oma hobi jooksul kokku puutunud palju. Kuid kuldhänilase, kui eraldi liigiga, väga põgusalt. Mul on teada ainult üks koht, kus ma neid varasemalt kohanud olen ning ka sel aastal see mind alt ei vedanud. Tabasin ühe linnu muda sees plädistamas ning söögipoolist otsimas. Oma käitumiselt on nad sarnased sugulaste lambahänilase, kui ka linavästrikuga, kuid on eelpool mainitud liikidest pisut tundlikum ning aram. Vähemasti need isendid, kellega mul kokkupuude on olnud. Elupaik ikkagi pigem sarnane ning tasub neid otsida kas mere äärest, või sealt lähedalt. Neid leidub ka sisemaal, siis hoiavad nad samuti mingi märgala lähedale. Blogi jaoks siis ka esimene pilt sellest liigist kirjas :). Mai 2022.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: