Liik nr 163: jäälind

Terve suve mõtlesin, et peaks jäälinde otsima minema ja kui mõned korrad isegi käisin, siis head pildivõimalust ei tekkinud. Liigipilt kui selline oli mul kevadest tegelikult olemas, kuid olin üsna veendunud, et saan aasta jooksul ka kaunima kaadri kätte, kuid olude sunnil sai see tõeks alles nüüd, detsembri alguses. On teada, et jäälinde kohtab hetkel veel päris mitmeski paigus Eestis. Kuigi ilmad on heitlikud, leidub jõgedes veel vaba vett. Talve süvenedes jaanuaris ja veebruaris peavad rändest loobunud jäälinnud juba keerukamates tingimustes hakkama saama. Loodame, et talv siiski väga armutu pole ning linnud oma toidu kätte saavad. Detsembri alguses kohtasin aga lausa 2 jäälindu. Detsember 2022.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: