Liik nr 87: metstilder

Kui eilses postituses rääkisin oma kohtumisest öösorriga, siis selle aasta esimese kohtumise metstildriga olin just 30min enne seda oma mälukaardile salvestanud. Olin tegelikult “kakujahil”, kuid kuna just selles händkaku metsas oli taas üks metsatukk lagedaks raiutud, ei olnud kakkudest haisugi. Siis mõtlesin kõrvalolevad metsateed veel igaks juhuks läbi kammida. Ning mitte pikalt sõites leidsin metstildri mu teed blokeerimas. Tema käitumine oli algselt arusaamatu, selline lind pigem alati põgeneb. Ühel hetkel siiski hüppas kõrval olevasse kraavi ning sealt edasi metsa alla. Samal ajal siis jubedalt minuga riidlemas. Püüdsin siis olla tähelepanelik ja aru saada, milles teema. No ja pikalt ei pidanudki hämaruses omi silmi pingutama, põhjus peituski kraavis rohu sees. Metstilder oli minuga pahandamas, kuna tema järglane või järglased olid kraavis peidus. Peale seda avastust tegin need mõned jäädvustused ja lasin jalga, sest olin selgelt seal soovimatu külaline. Taaskord kohtumine, mida ei osanud selles asukohas lootagi. Esimene pilt sellest liigist nüüd ka blogis. Mai 2022.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: