Aasta lind 2022: metskurvits

Igal aastal valib Eesti Ornitoloogiaühing välja aasta linnu, kellele aasta jooksul enam tähelepanu pööratakse. Seekord jõudis järg metskurvitsani. Minul temaga ülemäära palju häid kohtumisi olnud pole, kuid teda õhtu/hommiku hämaruses metsa kohal lendamas näha pole teab mis haruldane vaatepilt. Kui vaikuses nende möödalendu vaadelda, võib kuulda ka krooksuvaid helisid, mis on selle linnu puhul päris naljakas nüanss :). Mõned korrad oled teda ka maas (kändudel) kohanud, õnneks on saanud need hetked ka piltideks vormistada. Üldiselt tegu hämaras toimetava linnuga, mistõttu on ta loodusfotograafile paras pähkel pildile püüda. Juuni 2020.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: