Kivirullija

Selle kihvti linnuga kohtusin esmakordselt 2019a septembris. On ta siiski piisavalt vähearvuline tegelane, kes väga kaamerasilma ette sattunud pole. Eelmisel aastal sai teda korralikult otsitud, kuid tulemuseta. Sel aastal, täpsemalt augustis, õnnestus teda suisa kahes eri kohas paari nädalase vahega kohata.
Viimane kohtumine leidis aset päeva päris viimastel hetkedel, enne päikeseloojangut. Peale mitmetunnist maas lamamist olid kondid külmad, olin parasjagu ära sättimas, kui üksik kivirullija minust möödus. Koheselt keerasin otsa ringi ning läksin edasi sinnapoole, kus ta toimetama lendas. Tean, et tegu pole üldiselt väga pelgliku linnuga, kuid kuna toimetab koos teiste kahlajatega samas kambas, siis võib kellegi teise hädakisa ka kivirullija lendu ajada. Püüdsin väga vaikselt linnule läheneda ning ilma vahejuhtumiteta jõudsin nn õigesse kohta, kus lind juba piisavalt nägemisulatuses oli. Kuna oli päeva viimane pooltund, siis ei tahtnud neid väga häirida ning jäin eemale lihtsalt ootama, et linnud mulle ise läeneksid :). Vana hea taktika, mis väga tihti toimib. Ka sel korral tuli kivirullija minu suunas, mitte päris sinna, kuhu ma teda ootasin, kuid piisavalt lähedale, et temast loojuva päikese taustavalgusega pildi kätte saaksin. Tore, et lind mind usaldas ning mulle ka sel aastal kaunid hetked pakkus. August 2021.

Kikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: