Väikerüdi

Möödunud reedel sai sammud päikesetõusu ajal taas mere äärde sätitud. Praeguse kahlajate rände ajal pole raske leida kohti, kus need rändurid meie randades toituvad. Seekord suuri salkasid ei kohanud, kuid see-eest oli väiksemates salkades mõni sel aastal veel kohtamata isend :). Täpsemalt olin õnnelik mõned tunnid veetma seltskonnas, kus toimetas ka väikerüdi. Minu silmis pole ta väga arvukalt meie randadel näha, kuid mõnest suuremast soorüdide seltskonnast võib teda siiski märgata. Ta on oma kasvult selgelt väiksem kui soorüdi, see peaks juba eemalt silma hakkama. Või kui mõnda võrdlust tavapärasemate lindudega tuua, siis umbes leevikese mõõtu / kaaluga tegelane. Seekord õnnestus lamada rahulikult rannal ning vaadelda neid vahepeal suisa 2m kauguselt. Nad on ikkagi arad linnud, nagu iga teine metsik lind, kuid pikalt liikumatult rannal lebades lepivad nad sinu, kui mingi suvalise objektiga :). Taas oli lahe kogeda, kuidas see usaldus võidetakse ning sind ohuna ei võeta. August 2021.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: