Kuuse-käbilind

Möödunud nädalavahetusel läksin üle pika aja metsa. Kui pole ammu looduses käinud, pole paremat kohta oma meelte värskenduseks. Praegu on metsas aeg, mil vaikus on asendunud erinevate häältega. Üllatuslikult olid suur-kirjurähnide koputamiste kõrval esimesed häälitsejad seekord kuuse-käbilinnud. Tulid mu pea kohale esmalt mind uurima, kamba pealik tegi mõned valjemad hääled ning peale seda asusid juba vaikselt käbisid nosima. Ega nad tavaliselt väga häält teegi, tavaliselt võib neid ülelennul vintlaste moodi häälitsemas kuulda. Pigem on nad üheskoos seal kuuse ülaosas ning maiustavad kuuse käbide kallal nii, et ei pruugi isegi tähele panna. Täna näitangi mõnda kaadrit, mida tavaline metsakülastaja võibolla lihtsalt tähele ei panegi. Täpsemal jälgimisel õnnestub need andekad maskeerujad siiski avastada. Mulle üllatuslikult tulid kaks lindu mind tavatult maapinnale lähedale uudistama, kuid seda hetke näitan juba pisukese aja pärast :). Aprill 2021.

Klikka pildile, et avada väike galerii :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: