Väikepistrik

Sügisel liiguvad ka kõige harvemini nähtavad tegelased, keda kogu aasta jooksul näinud pole. Väikepistrik kuulub minu silmis muidugi nende liikide hulka, keda parimal juhul paari aasta jooksul korra näed, kui sedagi. Oktoobri alguses sai teda kohatud mere ääres, kus ta ühtäkki mu selja taha maandus. Tegin ettevaatlikult mõned pildid ja hiljem kodus alles nägin põhjust, miks ta kohe mind nähes plehku ei pannud. Ta oli kas just maandudes või vahetult ennem püüdnud kinni vilka sinitihase, kes ta küüniste vahel parasjagu oli. Eks elu ongi ettearvamatu, nagu ka see kohtumine. Viimati kohtasin väikepistrikku 2019a päris talve alguses, kui üks isend talveks meie maale jääda otsustas. Toimetas ta põllul, kus oli sadade viisi väikseid värvulisi liikvel, kes tal hinge sees hoidsid. Olgu veel mainitud, et väikepistrik on Eestis I kategooria kaitsealune liik, neid pesitseb Eestis vaid 30-60 paari, mida on kriitiliselt vähe. Oktoober 2020.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: