Laululuiged ja väikeluik

Igal kevadel saabuvad suuremates kogustes rändelt luiki, kes tihti lihtsalt põldudele kogunevad. Kui kühmnokk-luik on meile kõige tavapärasemalt pea igas merelahe sopis toimetamas, siis laulu,- ja väikeluiged pigem vabatahtlikult inimeste nina alla end ei säti ja hoiavad pigem kõrvalisematesse kohtadesse. Just seetõttu kipuvad inimesed neid 2 liiki ka segamini ajama. Sain mõned päevad tagasi pildile püüda hetke, kus need 2 segamini aetavat liiki korraga pildile jäid. Siit on ka nende peamised iseärasused kenasti tuvastatavad. Väikeluik on oma suuruselt laululuigest väiksem ning tema nokas leidub rohkemal määral musta, kui kollast värvust. Laululuige nokk siis peamiselt kollane, kuid vähese mustaga. Märts 2020.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: