Jälgija võsas

Möödunud pühapäeva veetsin looduses, läksin täpsemalt Paljassaarde terveks pärvaks toimetama. Ilm oli kena, päike paistis üle pika aja ning tugevam tuul kadus ka peale lõunat ära. Ühel hetkel sabatihaseid jälitades sattusin kohta, kus varasemalt väga käinud polnudki. Koprad olid seal kõvasti puid langetanud, mets oli risu-räsu täis. Ühel hetkel hakkasin kuulma eemalt mingeid hääli, nagu keegi kondaks metsa vahel. Algselt pidasin seda musträstaste toimetamiseks, kuna eelnevalt olin neid näinud just metsa all krabistamas ja puulehti ja oksi liigutamas. Läks kümmekond minutit mööda, jäin hetkeks ühe langetatud puu peale istuma, et vaadata fotokast juba tehtud kaadreid. Järgmisel hetkel kui püsti tõusin, vaatas mind metsast vastu üks ilmatuma suur metssiga. Ta oli minust kõigest 15m kaugusel ja see oli üsna häiriv, et ta mind nii lähedalt ja salamisi jälgis. Tõstsin esimese hooga fotoka nina ette, et teha ära pildid, enne kui plehku paneb. Aga päris valju katiku klõpsutamise peale ei teinud ta väljagi. Siis tegin korra häält, samamoodi ei midagi. Seejärel hakkas jalg juba kergelt all värisema, et mis nüüd siis saab, kui mind rünnata kavatseb. Polnud ju kuskile põgeneda ka :D. Ühel hetkel hakkas ta ise liigutama, keeras end ja ilmselt siis minu liikumise peale sai aru, et ega ma vist teine notsu seal pole ja pani tuhatnelja suure raginaga mööda metsaalust jooksu :D. See oli ikka korralik adrenaliinilaks, käed värisesid päris pikalt veel. Olen metssigu näinud omajagu, kuid see tundus eriti jässakas olevat. Võimalik, et lähedalt tundus lihtsalt suurem :). Igal juhul mingi pildi sellest kohtumisest ka sain, mis siis, et kaadrisse mahtus peamiselt pea ja väike osa kehast. Pool tunnikest hiljem ehmatas teinegi loom mind samas kohas, ilmselt taas metsanotsu, kuid seekord ma teda isegi ei näinud, vaid kuulsin põgenemist. Sama metsa all ringi kõndides leidsin üles ka nende magamiskohad, mis olid häramatunud maapinnast välja sulanud. Lugesin kokku 6 tumedat laiku. Igal aastal teevad jahimehed seal kiiresti paljunevatele sigadele jahti ning keskeltläbi tuuakse sealt välja 10-20 looma. Jaanuar 2020.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: