Väike-kirjurähn saagiga

Eelmise aasta lõpus kohtusin Eesti väikseima rähniga päris tihti. Sain aru, et neile meeldib tihti tihaste kambaga koos toimetada ning nii hakkasin teda alati tihaste seltskonnast otsima. Või vähemalt olin alati valmis selleks, et seal võib ka väike-kirju olla. Ühel päeval juhtus aga nii, et tõenäoliselt üks ja seesama lind sattus mulle kolm korda päeva jooksul otsa. Nimelt tegid nad tihaste kambaga ilmselt mingeid ringe ning iga tunni-paari tagant nägin neid taas. Kuna olin poolsaarel, polnud neil ka kuskile mujale minna :). Nii ma siis nägin taas ja taas seda sama väike-kirjurähni. Parima pildigalerii pakkus ta mulle just sellel viimasel korral. Panin tähele, et ta kadus koos pöialpoissidega koos pajuvõsasse toimetama. Ja ühel hetkel jäi ta mingi maas vedelenud puuga päis pikalt toimetama. See andis mulle aega end sättida niimoodi, et teda läbi muu oksarisu enam-vähem näeksin. Kui vaade oli olemas, hakkasin ta toiduotsingutest vaikselt pilte tegema. Kuna oli juba üsna hämar, läksid paljud pildid aia taha, kuna lind toksis seal päris hoogsalt. Ühel hetkel tuli finaal ja ta tõmbas puurondi seest välja päris piraka üraski (ma vähemalt arvan, et see on ürask :D). Igal juhul oli see ussike niivõrd suur rähni jaoks, et seda oli vaja korralikult kugistada. Lõpuks läks toit kenasti kõhtu ja lind liikus edasi. November 2019.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: