Hallõgija

Looduses käimine on huvitav just seetõttu, et sa tegelikult kunagi väga täpselt ei tea, keda kohtad. On võimalus, et sa ei näegi midagi erilist, kuid on ka vastupidiseid kogemusi. Sügisel on suur võimalus mere ääres kohata läbirändureid- Hangelinde. Sel nädalal ma neid ka otsima läksin ja tõttöelda mõned ka leidsin. Esimesel korral ehmatasin ma nad (ainult 2 isendit) kahjuks ise lendu, kuna ei osanud neid pikema heina seest eest leida. Peale mõningast lendu taeva all maandusid nad seekord rannale adru sisse maha. Olles otsimas vaikselt paremat võttenurka, panid linnud ühel hetkel jälle lendu. Seekord oli süüdlane madala lennuga lähenenud hallõgija, keda ma varem nii ranniku lähedal kohanud polnudki. Kui hangelinnud plehku panid, jäi hallõgija minu pea kohal paariks sekundiks mind inspekteerima, mistõttu õnnestuski saada temale omane tegevus- kohapealne rappelend. Pole teda varasemalt nii lähedalt näinudki :). November 2019.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: