Punajalg-pistrik

Viimasel nädalal toimunu valguses oleks suure linnusõbrana patt mitte kirjutada oma ajaloo-memoriaalidesse erakordselt suurest punajalg-pistrike invasioonist. Olgu kohe ka ära mainitud, et tava-aastatel on selle liigi kohtamine ikka pigem harukordne, ehk et need linnud on mei harvad pesitsejad ning tavaliselt nähtavad vaid rände ajal. Sel aastal on olukord aga hoopis teine. Eelmisel nädalal oli kõikjal Eestis suurel hulgal antud linde näha (peamiselt küll noorlinde). Punajalgadel oli tänavu soodne aasta ning seda tõestab ka nähtavate lindude hulk. Kohati on linnud istunud suisa suuremates parvedes nagu kuldnokad sügiseti elektritraatidel 🙂. Ka endal õnnestus neid leida ja ca 10min jooksul 9 lindu näha ja pildistada. Kuna ränne pole veel läbi, on täpsemad numbrid veel kokku löömata, aga selge on see, et see number saab olema erakordne ning rekordiline. August 2019.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: