Jäälind

Igal aastal olen püüdnud leida aega ka jäälindude jaoks. Tean kust neid leida, samas kui head pilti tahta, tuleb teha natuke eeltööd. Sel aastal olen käinud neid mõned korrad Harjumaal otsimas, kuid ühtki lähikohtumist polnud tänaseni toimunud. Eile aga avastasin Ida-virumaal jäälinnu kohast, kus teda varem näinud polnud. Otsustasin siis rohkem talle aega panustada. Vaatasin eile valmis potentsiaalsed kohad, kus ta istumas käib ning läksin täna varahommikul tagasi- kaasas varjevõrk ning kannatus :D. Seda viimast läheb jäälinde passides vast et kõige enam vaja, sest tihti peab 2-3h neid ootama, enne kui kedagi näha õnnestub. Seekord läks kiiremini, sain napilt alla tunni oodates juba käe valgeks :). Enne õigele oksale maandumist kimas ta mõned korrad must lihtsalt mööda, pööramata erilist tähelepanu kahtlasele kujule. Ja ühel hetkel tuli ta tagasi, koos kaaslasega. Ehk et neid oli seal siiski 2 lindu. Mul oli paar oksa nina ees, kuhu neid ootdasin. Üks lind läks õigesse kohta, teine aga mulle üllatusena põhimõtteliselt paari meetri kaugusele väiksele oksajupile mu kõrval :D. Selgelt ei hakanud ma olukorraga riskima ja otsustasin kaugema linnu kasuks, et pilt koju tuua. Selline sai siis selle hommiku esimene pilt :). Sain mõned jätkupildid ka, kuid seda järgmistes postitustes. August 2019.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: