Kukkurtihane

Oma rännakutel loodusesse ei ole ma tavaliselt peale piirkonna ja võimalike nähtavate linnuliikide midagi ette planeerinud. Mulle meeldib juhuslikkus ning teadmatus, kellega oma teel kokku põrkan ning kogu see protsess, kuidas need juhuslikud hetked ka antud tingimustes võimalikult hästi piltideks vormistada õnnestuks. Esmakordselt oma 9a hobi jooksul on aga tekkinud nö projektis osalemise võimalus. Projekti olen endale loonud ise, ehk teinud väikestviisi plaani, mida üritan järgida ja kuhu tavalisest rohkem aega panustan. Nimelt leidsin talvel oma piirkonnas ringi käies ühe vana kukkurtihase pesa. Tean, et kukkurtihaseid seal kandis leidub ning olen seetõttu mitmeid aastaid selles osas silmad lahti hoidnud, et neid leida. Sel kevadel aga teadsin, kuhu suundun ning kui õige aeg kätte jõudis ja kukkurtihased rändelt meile tagasi jõudsid, meie teed ka esmakordselt antud projekti raames kohtusid :). Mul oli ääretult hea meel, kui nägin, et vana pesa oli ära lõhutud ning uus oli juba ehitusjärgus asemele tehtud. Kogu projekti käigus üritan jälgida antud kukkurtihase elu pesa ehitusest kuni poegade väljumiseni pesast. Plaanin enda jaoks oma esimesest projektist ja uudsest kogemusest pikemalt kirjutada siis, kui see lõpule jõuab ning loomulikult üritan paremaid palasid ka piltide kujul näidata :). Tänasel pildil mu projekti peategelane, kes siiani oma uut pesa täiendab ning pehme materjaliga muudkui pesa vahet lendab. Mai 2018.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: