Väikepistrik

Talv on tavaliselt kõige linnuvaesem aeg, kuna paljud sulelised on soojale maale talvitma lennanud. Küll aga on see-eest võimalik näha talviti selliseid linde, keda tihti või üldse mitte varem näinud pole. Nii ka selle väikepistrikuga, keda mul varasemalt näha pole õnnestunud. Nüüd peab lind jahti aga väikestele lindudele (urvalinnud, kanepilinnud, rohevindid), kes tuhandese salgana mööda põldu ringi lendab ja toidupoolist otsib. Ega ta ka enne lahku, kuniks see suur salk mujale liikunud on. Samas kohas nägin samal päeval ka raudkulli ning jahti pidavat tuuletallajat, keda minu silmad veel talvisel ajal kunagi enne näinud pole. Olgu veel mainitud, et väikepistrik on Eestis I kategooria kaitse alune liik, neid pesitseb Eestis vaid 10-20 paari, mida on kriitiliselt vähe. Detsember 2017.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: