Papp sai jupi

Nädalapäevad tagasi trehvasin Jäälinnu jahil hoopis Vesipappi, keda suviti meil jõgedel harva kohtab. Ta pakkus mulle umbes 1h ajaakent enda seltsis olemiseks, mille jooksul sain osa võtta nii tema kasimisprotseduurist, kui ka toitumisotsingutest. Just see teine oli väga meeleolukas ja täis väljakutseid. Kes veel ei tea, kuidas Vesipapp toitub, siis lühidalt öeldes otsib ta toitu jõgede põhjadest, üldiselt madalamatest kohtadest. Kuid on ka võimeline sukelduma kuni pooleks minutiks vee alla ning toiduotsingutel mööda jõepõhja “joostes” edasi liikuda. Minul toitus ta õnneks suhteliselt madalal, pistis pea vaid korra vee alla ja niimoodi ta ülesvoolu edasi liikus. Nii ma siis seda hetke seal ootasin, kui ta pea vee alt välja tõmbab ja miskit söödavat noka vahel hoiab. Neid untsu läinud või õiget hetke mitte tabanud pilte oli kuhjaga, õnnestunud kaadreid vaid mõni üksik. Lõpuks olin ikkagi väga õnnelik, sain sealt nii mõnegi “pärli”, millest üht ka täna huvilistele näitan. August 2017.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: