Jälle virmalised

Eile hilisõhtul, enne südaööd sai end taas välja aetud, just võimaluse pärast näha taevas värvidemängu. Näidud olid soodsad, kuigi terve Eesti oli kaetud kiudpilve kihiga. Sestap polnud väga palju lootust. Kui 22 paiku randa jõudsin, oli virmaliste kaar taevas. Sai rahulikult tehnikat sättida, ning tingimusi vaadata. Kahjuks oli jah pilvemass taevas ja horisondil esindatud, tähed polnud kohati täpid, vaid prožektorid :). Ka horisondil olevad pilved peegeldasid tavalisest rohkem Helsinki valgust, mis kaamera sensorile päris häirivalt peale jäi. Kella 23.10 paiku läks aga asi käest ära, virmalised aktiveerusid nii võimsalt, et tipphetkel ulatusid nad pea kohale. See kestis ehk oma 10 minuti jagu, veel umbes 10 minutit peale seda võis näha silmaga hästi kõrgeid sambaid, kuid peagi oli mäng läbi. Peale 17. märtsi virmaliste ööd oli see mu teine suurim virmaliste elamus. Ah jaa…proovisin pilti ka siis teha :). Kuna virmalised olid nii kõrgel, keerasin kaamera vertikaal-asendisse, et saada peale võimalikult kõrged sambad. Sellega tegin ma oma elu tegelikult ääretult raskeks. Planeerides sellest tipphetkest panoraampilte, ei arvestanud ma olukorraga, kus ükski programm (esimeste katsetatud piltidega) panoraami automaatselt kokku ei pannud. Olin kohana valinud ka väheke puhtama esiplaaniga ranna, mis tegelikult panoraami koostamise jaoks pigem keerulisem nüanss. Ehk et täna saangi vaid näidata üht kildu sellest pildihunnikust, mida eile tegin. Loodetavasti suudan need panoraamid ikkagi kuidagi valmis keevitada :). Vastasel juhul tuleb teha vajalikud korrektsioonid oma pildistamiskoha osas või planeerida oma tehnilika täiendamist, mis selliseid ootamatult võimsaid virmalisi muretult ja tervenisti jäädvustada suudaksid :). Jääme ootama ja lootma :).

IMG_5752t

Tehniline: 24mm, ISO2000, säriaeg 6sek, ava f/2,8, kell 23.14

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: