Naaskelnokk

Möödunud nädalal toimus huvitav kohtumine naaskelnokkadega seal, kuhu neid kunagi oodata poleks osanud. Sättisin sammud mere äärde. Kui mujal säras kena päike, siis mere ääres oli aga udu, mis mu õhtuvalgusega lindude pildistamise plaani varjutas. Sellegipoolest ei visanud püssi põõsasse, vaatasin ja jälgisin lindude toimetamist udus :). Algne plaan oli külastada tuttavat tuttpüttide paika, et mõni kaunim õhtune hetk kaadrisse püüda. Ühtäkki lendasid üle kahtlast häält tegevad linnud. Tõstsin objektiivi taeva poole ja sain aru, et tegu oli 4 naaskelnokaga. Nad tegid väikse tiiru ning maandusid samuti sinna järvele, mis kahlajatele üldsegi mitte sobilik polnud. Põhi sügav ning toitu kuskilt kätte ei saa. Nad veetsid seal ujudes mõne minuti ning sama kiirelt, kui nad saabusid, läksid ka kohe minema. Suutsin siiski need mõned hetked kaamerasse jäädvustada, küll läbi udu, kuid siiski :). See oli mu teine kohtumine selle liigi esindajatega. Ning selgelt paremate tulemustega, kui kunagi oodanud oleks. Loodus on ikka ettearvamatu, eriti lindude rände ajal :). Aprill 2023.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: