Sõtkad

Möödunud laupäeva veetsin Narva jõe ääres. Sattusin sinna alles päeva lõpus, kuid õhtu oli mõnusalt vaikne ning nauditav, tõeline restart ajule :). Vaid Peipsi poolt tulevad jääpangad tegid häält, kui vastu kaldakivisid põrkasid.
Mind huvitas peamiselt kevadine lindude liiklus. Jõe ääres oli elu ikka rikkalik: võsas toimetas väike-kirjurähn koos väikese leevikeste seltskonnaga, roostikes laulsid kordamööda rootsiitsitajad ning käblikud, mõned sookured olid maandunud madalamasse roostikku, üle jõe lendas mitu suuremat kuldnoka parve, üksik merikotkas liugles vastaskalda kohal, üksik hüüp hüüdis kaugemal kaaslast. Peale talve oli selline liigirikkus väga värskendav :). Kõige arvukamalt lendasid mööda jõge Peipsi suunas aga sõtkad. Neid oli loojangu eelsel ajal ikka väga palju, mõned lendasid kõrgemal, mõned madalal veepiidi lähedal. Neist viimastest ka tänane pilt.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: