Liik nr 142: rüüt

Rüüdaga olin päris hädas. Suve lõpus olid nad juba suuremalt liikvel, kuna koguneti rändeks. Randades ma neid ei kohanud, kuigi sotsiaalmeedias võis neist juba tihti pilte näha. Teadsin aga, et see lind, kes pesitseb rabades, võib peatuda tihti ka hoopis põldudel ning nii ma siis erinevaid kõrvalteid kammisin, päevi ja tühja käidud kordi tuli omajagu. Lõpuks mitte kaugel oma lapsepõlve kodust, kus ma neid ka eelnevatel aastatel kohanud olen, ühe suurema seltskonna leidsin. Kui päris rariteedid välja arvata, siis üks otsituim liik mul sel aastal :). Nad olid kambas üsna tundlikud ning hoidsid pigem eemale, mistõttu pidin leppima pisut kaugema jäädvustusega. Oktoober 2022.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: