Liik nr 119: hõbehaigur

Kui ma fotografia hobiga alustasin, õnnestus esmakordselt seda valget lindu pildile püüda aastal 2014. Mäletan, et olin ääretult õnnelik selle jäädvustuse üle, kuna neid oli sel hetkel väga vähe näha. Nüüd, 8a hiljem, on hõbehaigrute populatsioon aga märkimisväärselt suurenenud ning rände alguses kogunevad sajad ja sajad linnud randadesse. Ka möödunud pühapäeval mere ääres käies silmasin vahepeal valgeid linde lennus. Kaugelt tehtud määramispildilt sain kokku loetud ca 100 isendit. Kuid kuna tegu siiski haigrutega, on nad üsna arad ning lähedast kohtumist nendega naljalt ei koge. Kui siiski end strateegiliselt õiges kohas sisse seada ning pisut põõsa varju hoida, on võimalik ka mõni lähem hetk jäädvustatud. August 2022.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: