Liik nr 112: sooräts

Augusti teises pooles külastasin õhtul rannaasukaid. Koju liikudes oli juba päris pime. Olles jõudnud 5min sõita, sattusin nägema, et keegi lendas tee ääres piirde posti pealt minema. Kuna hoog oli väike, keerasin auto samas suunas kaasa ning tulede vihus sain juba aru, et tegu on ilmselt mingi rätsuga. Panustasin kõrvukrätsu peale, kuna nende noorlinde on ikka siin-seal piiksumas kuuldud. Kui lind oli mitte kaugele tee peale maandunud, sain pildistamisega tegelema asuda. Kohe sai selgeks ka asjaolu, et tegu on siiski harvem nähtava soorätsuga. See peaks nüüd olema mul neljas kohtumine antud linnuga. Olin ääretul õnnelik, kuigi oleks eelistanud temaga siiski päevavalgel kohtuda. Aga naljakal kombel ma oma töötava auto ja kaugtuledega teda nii väga vist ei häirinudki, kuna talle ju avanes ööpimeduses hea vaade igasugustele lendavatele putukatele ja ka tee servas toimetavatele närilistele. Ma siiski liiga kaua teda ei kiusanud. Kui sain oma soovitud kaadri kätte, lasin tal taas ööpimedusega harjuda, et oma jahiga edasi tegeleda saaks. August 2022.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: