Liik nr 60: must-kärbsenäpp

Kui ühes oma varasemas postituses tundsin rõõmu väike-kärbsenäpi leidmisest, siis naaber-metsatukas toimetas päris mitmeid teisigi kärbsenäppe, täpsemalt must-kärbsenäpid. Nad tulevad tihti uurima, kes nende metsatukas jalutavad, seetõttu ei ole neist head pilti liiga keeruline saada. Sel hommikul leidsin ka ühe paarikese pesakoha üles. Osadele kärbsenäppidele tundusid ka metsa püstitatud pesakastid huvi pakkuvat. Eestis lihtsasti nähtavatest kärbsenäppidest üks liik, hall-kärbsenäpp, on veel jäädvustamata, kuid see liik ei ole ka tavaliselt probleemiks olnud. On olemas ka veel kaelus-kärbsenäpp, kuid temaga kohtumist ma oodata ei julge, on ta pisut harvem tegelane meie metsades :). Mai 2022.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: