Liik nr 55: mustpea-põõsalind

Antud liik on minu jaoks piisavalt harva nähtav, kellega kohtumised saab rahulikult ühe käe sõrmedel kokku lugeda. Nagu tema nimigi ütleb, on tegu põõsalinnuga ja tema armastab väga igasugustes tihnikutes ja oksarägastikes toimetada. Seekord oli õnne ja kohtasin teda üsna puhtas keskkonnas, ning mulle meelepäraselt ka isaslindu. Emane näeb üsna sarnane välja, aga on pruuni peaga. Nende laul on ka väga kaunis, paneb metsas kohe kuulatama. Tänu laulule ma ta leidsingi. Emane toimetas kuskil rägastiku sees, ning selle peale tuli ka isane kohale. Just tema tänasel pildil poseeribki. Mai 2022.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: