Liik nr 41: rootsiitsitaja

Olles linde juba ca 10a pildistanud, on eri liikide elupaigad selgeks saanud. Kevad ongi ka selles mõttes huvitav aeg, et võib kohata rändelt saabuvaid linde seal, kus nad üldjuhul väga palju ei tegutse. Olgugi, et mererannad pole rootsiitsitajate jaoks liiga võõrad paigad, möödub nende igapäeva elu pigem roostikus toimetades, või vähemale selle lähedal tegutsedes. Just rände ajal olen neid aga päris vee piiril adrus tegutsemas kohanud, eks just ilmselt toidurikkuse tõttu. Ka aprilli alguses tabasin mõned linnud sarnaselt adrus toimetavat, ühel avastasin kodus pilte vaadates ka rõnga jalast. Kahjuks on see piisavalt väike, millelt infot tuvastada pole võimalik. Aga selline tubli ja reipal sammul toimetav rootsiitsitaja siis liigina kirjas. Aprill 2022.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: