Väikekajakas

Taas tutvustan blogis liiki, kes siia veel jõudnud pole. Eks sellel ole ka oma põhjus- olengi varasemalt väikekajakat vaid ühel korral kohanud (mälu järgi ca 3-4a. tagasi). Sel sügisel on olnud päris põnev. Nimelt kahe päevase vahega sai kahes Eesti eri paigus kohatud erineva väljanägemisega väikekajakaid. Esimene isend tundus algselt olevat keegi muu kajakas, kuid spetsialistide abiga sai määratud ta ikka väikekajakaks.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Teine kohtumine, kõigest 3 päeva hiljem, leidis aset linnulennult 100km ida pool, kus tabasin rannas lausa nelja isendit üheskoos kalastamas. Nad on tõesti kasvu poolest isegi väiksemad, kui naerukajakad (teistest kajakatest rääkimata). Nende harv kohtamine on reaalselt seotud sellega, et neid polegi meil palju. Erinevatel andmetel hinnatakse Eestis pesitsevat 500-1000 paari. Rände ajal võib nende arvukus randades suurem olla, eks siis on parim võimalus ka neid kohata. Linnud väga pelglikud polnud, vahepeal lendasid minust kordamööda ikka ääretult lähedalt mööda, sai nähtud ka edukat kalapüüki.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: