Kiivitaja

Esimeste kevadrändelt saabujate nimistusse kuuluv kiivitaja on tuttav ilmselt igaühele, kes näiteks kõrvalisi teid mööda põldude vahel liikunud on. Nad on väga häälekad ja aktiivsed linnud, kes palju territooriumi pärast kisklevad ja ka teisi linde eemale peletavad. Aprilli lõpus õnnestus jälgida ühe paarikese tegemisi. Oli aru saada, et käsil on paaritumisrituaalid. Üks lind oli maas, saba püstiasendis ning kutsus teist pea kohal tiirutavat lindu enda juurde maha tulema. Eeldan, et see tiirutav lind oli isane, kes pidevalt pikeeris ning teisele linnule “tõmmekaid” tegi, möödudes kohati nii lähedalt, et maas olev lind end kõhuli suruma pidi :). Selline on väljakujunenud traditsioon, mis on omaette põnev vaatamine. Lisan mõned pildid, mis antud “show´d” ilmestavad. Aprill 2021.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: