Porr toiduga

Viimane kord, kui porri metsas kohtasin, oli võimalik teda päris lähedalt jälgida. Kui tavapäraselt on eri liiki linnud isendi tasemel sarnase käitumise ja taluvuspiiriga, siis värvulistest on jäänud just porride seas erineva julguse ja käitumisega isendid silma. Ma ei räägi hetkel toidulaua lindudest, vaid ikka metsaasukatest, kes võibolla inimest kunagi näinud polegi. Mõned porrid on väga arad ning põgenevad kohe, kui märkavad, et neid jälgitakse. Mõnele isendile astud jällegi kasvõi meetri peale ja ka see ei paista lindu kõigutavat. Ka nende toiduotsingu mustrid on erinevad. Mõnele meeldivad kuused, mõnele männid. Mõnele hoopis haavad või kased. Mõni isend alustab toiduotsingut päris maast, liikudes kolmandiku kõrgusele, teised allapoole puu keskpaika jälle ei tule. Vahest toimetab mõni lind suurema osa jälgimise ajast vaid  kuivanud okstel. Väga huvitav on neid tähelepanekuid looduses märgata ja teatavaid järeldusi teha. Kogemuste pagas aina täieneb ning tundub, et see areng veel niipea ei lõpe :). Veebruar 2021.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: