Makromaailm

Suvel võtan tihti aega, et uurida ka mini-maailma, mis tavaliselt meie silmale suhteliselt nähtamatuks jääb. Praegusel hallil ajal on hea sorteerida suvel tehtud kaadreid. Jaanipäeva paiku toimetasin maal ja sihtisin fotokaga taimedel istuvaid putukaid, kärbseid, liblikaid. Nn makropilti vaadates on kuidagi tekkinud arusaam, et see peab olema maksimaalselt lähedalt tehtud, et siis on nagu korralik makro :). Kuid see alati pildina ei toimigi. Olgu heaks näiteks üks kärbes, keda algselt lähedalt jäädvustama hakkasin, kuid hilisemalt pisut taganedes hoopis huvitavama “keskkonnapildi” saavutasin. Ehk et pildil olev peategelane on oma tähelepanu kindlasti väärt, kuid huvitava pildi komponentide juurde kuulub kindlasti ka mitte vähetähtsam kärbest ümbritsev keskkond. Eks igal vaatel oma võlu :). Juuni 2020.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Siin siis esimene lähedalt tehtud pilt

Ning järgmisena tehtud kaader, samast kohast, samast kärbsest, kuid pisut kaugemalt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: