Väiketiir

Mere ääres jalutades on tiirud ilmselt kõigile teada kui häälekad ja kohati ka tüütud linnud. Kuid on ka ühed tiirud, keda näeb üsna harva ning kes on ka väiksemad oma sugulastest- väiketiirud. Oma 11a pikkuse hobi jooksul olen väiketiire kohanud kokku umbes neljal korral. Pole ka ime, sest Eestis on väiketiir vähearvuline haudelind, siin arvatakse olevat ~300 paari pesitsemas. Nad ei tundu olevat kuidagi pelglikumad, kui suurema arvukusega rand, või jõgitiirud. Mai kuus sattusin kokku ühe paarikesega, kes pulmitas ning koos mere ääres ringi toimetas. Ei lasknud kaldal klõpsivast linnuhuvilisest end segada. Tore, et meie teed viimaste aastate jooksul ikka ristunud on. Mai 2020.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: