Öösorr

Igal suvel käin teatud teid pidi, et kohata öösorre. Päris kihvt on kuulda nende sorisevat häält ning näha neid hämaras lendamas. Kunagi olin arvamusel, et ta on umbes pääsukese suurune lind, kuid reaalsuses ikka oluliselt suurem tegelane. Nende lennustiil on ka selline laperdav ja kaootiline. Nad on super head manööverdajad. Suvel on neil tihti komme ka autoteel istuda ning viimasel hetkel alles lendu tõusta. Kohati see muidugi ei õnnestu ka, kuid vähemalt minu eest on kõik kenasti ära saanud :). Pigem olen jäänud seisma ning proovinud kõrvalisel teel olles neist autotulede valguses pilti saada. Selle aasta juunis aga õnnestus üht isendit hämaras männimetsas näha päris lähedalt. Kõndisin metsa vahel lootuses teda leida. Kuid lind tuli ise mulle lähedale, ca 5m kaugusele, ning püüdis mind esmalt lennates hinnata, kuid maandus siiski ka oksale vaatama. Sain selle hetke ka jäädvustatud, kuid kuna täiesti vaikses metsas fotoka katiku klõps pigem püssipauguna kostub, lendas lind muidugi selle peale minema. Kuid nii lähedalt pole ma teda kunagi varem näinud ega pildistanud. Kihvt kogemus. Juuni 2020.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Ja niimoodi nad siis istuvad suviselt soojal teel:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: