Kukkurtihane

Eile toimus mu selle aasta esimene kohtumine kukkurtihasega. Ikka seal samas pesapaigas, kus ka varasema paari aasta jooksul nende elu jälginud olen. Eeldan, et tegu oli isaslinnuga, kuna käis oma vana pesa peal ja oli nagu pisut otsustusvõimetu, mida teha. Nii palju kui ma lugenud olen, nad eelmise aasta pesasid ei kasuta ning ehitavad samasse paika pigem uue. Et nii ta seal toimetas, küll oma vana pese peal, siis tõi uut pesamaterjali ja proovis pisut kõrgemal vanast pesast uut punuda. Siis jälle käis kõrvaloksi inspekteerimas ja plaani pidamas :). Eks see ongi oluline otsustamise koht, mis võib ka kaasa leidmise puhul määravaks saada. Osad paarid pidid koos pesa ehitama, uute kaasade puhul pidi emaslind pesa kvaliteeti hinnates tegema otsuse, kas isane on ikka sobilik talle :D. Ilmselt lähiajal lisandub siia seeriasse ka uusi pilte :). Aprill 2020.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Lind inspekteeris ka kõrval olevaid oksi

See oli selle aasta päris esimene jäädvustus kukkurtihasest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: