Aasta kokkuvõte 2019

Aasta viimane päev on parim aeg tagasi vaadata möödunud aasta tegemistele ning tuua esile mõningad juhtumised ning kordaminekud. Aasta oli täis põnevust, nagu linnumaailmas ikka :). Looduses sai käidud palju, tänu “Linnuliigid 2019” üritusest osa võtmisele käisin taaskord uusi paiku avastamas. Teatavasti on selle võistluse mõte pildistada äratuntavalt üles võimalikult palju linnuliike käesoleva aasta jooksul. See oli järjekorras kolmas aasta, kui sellest osa võtsin. Oli sedavõrd edukas aasta, et vähemalt selle kolme aasta valguses sain oma rekordtulemuse kätte, kokku siis 182 liiki. Nende hulgas oli päris esimesi kokkupuuteid, keda kunagi enne isegi näinud ei olnud, täpsemalt 19 liiki (hallhani, jõgivästrik, kivirullija, kuldhänilane, laanepüü, mandariinpart, metsis, mustpea-põõsalind, mustviires, nõmmelõoke, räusk, sooräts, stepi-loorkull, suurnokk-vint, võsa-ritsiklind, väikeluik, väikepütt, väikerüdi ja kaljukotkas!). Just sellest viimasest uuest liigist, kaljukotkast, ka tänane pilt. Oli ta mu aastalõpu üllatus, keda vennaga väljasõidul algselt merikotkaks pidasime ning hilisema määraja abiga hoopis kaljukotkaks tuvastasime. Olen teda salamisi 10a taevast otsinud, kes oleks võinud arvata, et leiame ta kohast, kust iial oodata poleks osanud :). Et põnev, kohati ka stressirohke ja kiire aasta, kuid see-eest hariv, informatiivne ning omamoodi eriline.
Sel aastal mu pilte suurematel fotokonkurssidel kahjuks ei tunnustatud, ju oli konkurents niivõrd tihe, et keeruline sealt vahelt silma paista :). Minu indu see igal juhul ei peata, käin ju looduses ikka teistel eesmärkidel- sooviga leida meelerahu argipäeva stressirohkele ja kiirele elule ja tore, kui need looduseskäigud mulle ka erilisi hetki pakuvad. Ja olen igati õnnelik, kui mu looduspildid ka teisi loodushuvilisi mingit pidi kõnetavad, kas siis harimise või lihtsalt silmailu saamise eesmärgil! Mida aasta edasi, seda enam saab oma kogetud hetkedest targemaks, mine tea, milleks see edaspidiselt kasulik on. Ehk annab see ainet uuteks põnevateks kohtumisteks. Kena aastavahetust ja edukat ning elamusterikast uut aastat kõigile loodushuvilistele :).

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Kaljukotkas Ida-Virumaal (28.12.2019)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: