Jõgivästrik

Mõned nädalad tagasi sattusin kohtama jõgivästrikke, keda olen varasemalt vaid ühel korral näinud. Seekord oli lausa kolm isendit jõel toimetamas. Tundus, et tegu oli noorlindudega, kuid sellegipoolest nad mind väga lähedale ei lubanud. Tavaliselt ei oska noorlinnud inimest karta või on vähemasti tolerantsemad. Kuid sellegipoolest võtsin vaevaks võtta sellest pärastlõunasest ajast maksimumi, ehk neid võimalikult palju tundma õppida. Paljuski on nad sarnased tavalisele linavästrikule, toitu otsisid jõe kallastelt kivide vahelt ning olid enamik ajast koos ja üsna märkamatud. Just enne kojuminekut leidsin korra nad veel jõe pealt üles ning sain ka neile kõige lähemale hiilitud. Jõgivästrik on Eestis pigem eksikülaline ja vähearvuline pesitseja (1-5 paari). Seetõttu on teda ka vähe näha. Olin õnnelik, et 6h jooksul selliste piltidega koju läksin :). Vaev tasus end ära. August 2019.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: