Hallpõsk-pütt

Hallpõsk-pütt kuulub Eestis III kategooria kaitsealuste liikide nimekirja, kelle arvukust ohustab sobilike pesitsuspaikade vähenemine. See selgitab ka asjaolu, miks neid linde nii vähe näha on. Minu tänaste teadmiste ja kogemuste põhjal tean vaid üht kindlat pesitsuskohta, kus neid igal aastal raudselt kohtan. See on üsna kõrvaline koht ning ligipääs sinna paika pole väga lihtne. Möödunud nädalal sai ka selle-aastane kohtumine tehtud. Kui varasemalt olen silmanud vaid 1 lindu, siis seekord sai paarikese korraga pildile. Väidetavalt pesitseb Eestis 300-400 haudepaari, seega minu silmis piisavalt haruldaste lindudega :). Aprill 2019.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: