Tamme-kirjurähn

Eelmise aasta lõpus, ehk detsembris, ajasin taga valgeselg-kirjurähni, kuna mul oli linnuliikide kogumise võistlusel see liik puudu. Või noh mul oli ta sügisest ka pildil, aga kahjuks omast rumalusest jõudsin enne mälukaardi tühjendada, kuniks pildid arvutisse jõudsid…. :D. No juhtub. Aga seadsin sammud Toila parki, kuna olin valgeselga seal enne kohanud. Alguses tundus, et ühe ka leidsin, kuid kui lind paremini end nätavale tõi, selgus et tegu hoopis Tamme-kirjurähniga. Tegelikult on see liik palju haruldasem, keda igast pargist ei pruugigi leida. Aga kahjuks tol päeval oligi see ainus rähniline, keda nägin. Selles osas võiks siiski õnnelik olla ka selle kohtumise üle, kuna varasemalt pole ma teda 2x aastas kohanud. Esimene kohtumine 2018a toimus spetembris, ka kohtumiste kaugus üksteisest oli 160km. Kahjuks jäigi valgeselg jäädvustamata, aga tuleb olla õnnelik iga kohtumise üle :). Internet pajatab, et tamme-kirjurähnide populatsioon Eestis on tõusuteel, kaardi järgi peaks nende kohtumise tõenäosus olema suurem lõuna pool, aga mina olen neid ainult põhjarannikul kohanud (nii Tallinna kandis, kui ka Ida-Virumaal). Väidetavalt peaks Eesti metsades pesitsema 100-300 haudepaari. Toila pargis on see juba teine kohtumine temaga, varasemalt küll pisut teisel ajal ja pargi teises nurgas. Detsember 2018.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: