Kana jookseb

Nurmkanad on teada tuntud selle poolest, et nad pigem siblivad põldudel ringi ja ohu korral peidavad end lume sisse, kuid lendu minnakse alles siis, kui tajutakse suuremat ohtu. See kohtumine toimus mullu detsebri lõpul, mil ühel päeval kohtasin 3 erinevat ~10-pealist seltskonda, kes lumevaiba alt toitu nosisid. Pilt tehtud tegelikult liikuvast varjest, autost, imekombel mängis ka tee ja põllu vaheline kõrgus hästi kokku, mistõttu sai linde kadreerida parima võttenurgaga. Linnud olid oma tegevusega nii ametis, et lähim tegelane kõndis minust kuskil 8m pealt mööda, mis on tegelikult metsikuid linde arvestades ikka üsna lähedal :). Detsember 2018.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: