Musträhn

Terve eelmise aasta otsisin musträhni. Nägin teda 4x, kuid ma ei suutnud teda pildile tuua. Pidasin teda juba oma achilleuse kannaks :). Sel pühapäeval, kui oli mõnusalt karge, kuid päiksepaisteline ilm, kuulsin ühtäkki häälitsust. Teadsin, et see kuulub mingile rähnile, meeles mõlkus kas hallpea-rähn või musträhn. Olen neid haruldasemaid rähne vaid mõnel korral oma elus kohanud, seetõttu ei tunne neid kõiki häälitsusi veel nii hästi. Ja nii oligi, üks musträhn toimetas kuskil 5m kõrgusel maast ühe männi kallal. Muudkui tagus puukoort lahti ja otsis sealt söödavat. Alguses olin hästi ettevaatlik, kuna oli see ju kaua oodatud kohtumine, ning varasemalt on ta üsna kaugelt juba minema põgenenud. Seekord tundus, et ma rähni karvavõrdki ei häirinud. Lind lasi end pildistada ja filmida 42min jooksul, mis on ikka ääretult pikk aeg. Ma ei olnud mingit pidi pealetükkiv, pigem peitusin suuremate puude taha, et mitte teda ülemäära häirida. Olin selle kohtumise eelmise aasta pingutuste tõttu ilmselt “välja teeninud”, tore et loodus sellise võimaluse pakkus :). Pildil peaks olema emaslind. Jaanuar 2019.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: