Roohabekas

Eile kolasin taas mere ääres. Olgugi, et ilm oli kehvake, otsustasin end välja vedada. Mere-äärne elu oli üsna vaikne ja peale mõne sõtka ja jääkoskla nagu eriti kedagi teist näinudki. Kuna vihma hakkas aina tugevamalt sadama, panin fotoka kotti ja kolasin niisama mööda rannikuala veel ringi. Suure roostikumassi serval kuulsin ühel hetkel aga roohabekate säutsumist. Mõtlesin asja lähemalt uurida. Tavaliselt neid roostiku äärealadel tihti ei kohta, ka varasemalt olen nende hääli justkui enda kõrval kuulnud, kuid linde ei näe. Seekord mõtlesin ise nende juurde minna :). Ehk siis läksin läbi roostiku suure raginaga kuuldud häälte suunas. Palju ei pidanudki kõndima, kuniks ühe suure parve sisse järsku sattusin. Tundus, et seal oli ka palju noorlinde, kes mind alguses uudistama tulid. Pilti ma sel hetkel muidugi teha veel ei saanud, kuna fotokas oli kotis ja ega ma neid näha eriti lootnudki :D. Peale väikest sahmimist sain fotoka välja, linnud olid natuke edasi liikunud. Pealse esimest kohtumist hoiti minuga teatavat distantsi, polnud ju ka võimalik neile vaikuses läheneda. Iga minu samm kõlas nagu pihutäis kõrkjate murdmist :D. Lõpptulemusena, peale sadade uduste kaadrite tegemist, korralikust tuulest ja vihmast hoolimata, sain sellest kohtumisest 5 pilti :D. Justkui polegi midagi erilist, kuid kes nendega kohtunud, teavad, et neist ongi raske pilti saada. Veel enam, kui oled tihedas roostikus, käes raske fotokas, tuul liigutab rookõrsi koos linnuga meeter siia-sinnapoole ja olemine on ääretult niiske ning ebameeldiv… kõike seda arvesse võttes oli tore paari pildiga koju tulla :D. Pildil emaslind. Detsember 2018.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: