Roohabekas

Lind, kes elab suurtes roomassiivides. See on ka põhjus, miks palju inimesed neid näinud pole ja seetõttu seda armsat linnuliiki ei tunne. Linnud toimetavad tihti kuskil mere äärsetes roostikes ning ainus võimalus neid näha on kas talvisel ajal mööda jäätunud vett kõrkjates ragistades neid otsida või olla õigel ajal õiges kohas ja kohata neid roostiku äärealadel. Nii juhtus ka mõned nädalad tagasi. Olin neid ka enne seal piirkonnas kohanud ja kuna oli tuulevaikne ilm, oli kõiki hääli hästi kuulda. Nii ma nad üles leidsingi ja olgugi, et nad olid minustst max 5m kaugusel, oli neid ääretult raske roostiku vahelt üles leida. Lõpuks tuli paar isendit mulle ka lähemale ning suutsin ühe jäädvustuse emaslinnust läbi kõrkjate manuaalselt fokusseerides ka pildile saada. Iga roohabeka kohtumise üle tuleb õnnelik olla, kui sa kasvõi ühe pildigagi tagasi tuled :D. Seda tõestab ka varasem kogemus, seega olen tulemusega (enam-vähem) rahul :). Oktoober 2018.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: