Ihasalu poolsaar

Jätkupilte pühapäevasest käigust Neemel, Ihasalu poolsaarel. Esmakordselt sai seal pilti tehtud aastal 2012, mil sõber Tõnisega sai üht külma talvehommikut trotsides mõned jäädvustused tehtud. Tookord sai ronitud ka ühte vanasse vaatlustorni, kust sai tehtud ka mõned panoraampildid. Seekord, 6 aastat hiljem, on fotokotti jõudnud ka väike droonike, mis on võimeline palju mugavamalt ja vajadusel ka kõrgemalt pilte jäädvustama :). Ajad on muutunud ning tuleb ajaga kaasas käia. Ihasalu poolsaar lõpeb Uitru säärega. Leidsin wikipediast ka hariva infokillu Ihasalu poolsaare kohta:

Poolsaar on üle 5 km pikk ja kuni 2 km lai loodesse sirutuv Põhja-Eesti rannikumadaliku osa. Valdavalt liivase pinnaga poolsaart katab enamjaolt rannaniit ja mets. Ihasalu poolsaar hakkas merest esile kerkima saarena umbes 3500 aastat tagasi. Mandriga ühines see saar ja moodustas poolsaare kaks tuhat aastat hiljem, 3.–5. sajandil. Poolsaar on valdavalt lauge, kohati astangulise rannaga. Poolsaar tipneb Uitru säärega.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: