Rukkirääk

Möödunud nädalal kohtusin esmakordselt silmast silma rukkirääguga :). Tegelikult, kui täpsem olla, siis isegi 3 rukkirääguga :). Ilmselt pole inimest, kes poleks neid suveöödel heinamaadel kõrgema rohu sees krääksumas kuulnud. Kuid neid, kes rukkirääku ka näinud on, pole teab kui palju. Oma 9a hobi jooksul olen neid taga ajanud ja otsinud, kuid parimad kohtumised on lõppenud sellega, et lind on 1m kauguselt heinast õhku tõusnud ning ära lennanud. Kord nägin ka autoga sõites üht rääku tee servas passimas, üritades leida autode vahel vaba auku, et üle tee minna. Kahjuks polnud siis muidugi kaamerat käepärast.
Kuid nüüd siis täiesti juhuslikult põrkasin ühe perega kokku. Kõigepealt nägin ühe kõrvalise tee ääres justkui koldnokka. Mõtlesin veel et mis ta siin üksinda passib, et kahtlane. Peale esimesi klõpse tekkis arusaam, et tegu võiks olla pigem rukkiräägu noorlinnuga. Nii oligi. Liikusin autoga vaikselt edasi kuni jõudsin üsna lähedale kohta, kus neid nägin. Ja ühel hetkel hüppas noorlind uuesti paksu heina seest välja tee servale. Peale esiemesi klõpse nägin, et keegi lisandus veelgi ja see oli siis vanalind. Üllatav, et nad nii julgelt, umbes 4-5m peal julgesid mind uurima tulla, ise nii pelglikud linnud. Peale seda momenti enam vanalindu ei näinud, kuid noored tegelased piilusid mind ikka siit ja sealt poolt :). Oli päris koomiline vaatepilt, kui suhteliselt madala heina seest järsku pea üles tõuseb ja keegi mind uudishimulikult piilub :D. Igal juhul sai mõned jäädvustused tehtud ja sättisingi koju magama (see oli hommikul kell 7). Enne suurele teele tagasi keeramist nägin veel, et üks noorik oli peale mu lahkumist taas tee pervel. Ju tahtsid sooja päikest nautida :). Juuli 2018.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Vanalind eespool noorik taga uduselt kaadris.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: