Sarvikpütt

Igal aastal olen kasvõi korra käinud ühes kindlas kohas sarvikpütte luuramas. Nad pesitsevad iga aasta samal järvel, kuid probleemiks on olnud hea võttenurga puudumine. See aasta tegi mul vend Oliver aga hea eeltöö kohavaliku osas ära, mistõttu oli ka hea võimalus lind hästi pildile püüda. See hommik oli raske, kuna magada sai raba ääres autos ning ainult paar tundi, mistõttu hommikune enesetunne polnud parim. Sellegipoolest olin õigel ajahetkel (päikesetõus) õigel positsioonil ja ootamine võis alata. Probleemiks osutus aga jahedast hommikust järvel triiviv paks udu. Õnneks, kui oli paks udu, polnud ka pütte. Seega ootasin, et päike kõrgemale taeva jõuaks ja suurema udu ellimineeriks. Täpselt nii läkski. Umbes 1h peale päikesetõusu kaduski suurem udu ja nagu tellitud, tuli mulle vee alt pütt ka päris lähedale nina ette. Oli näha, et see oli tallegi üllatus mind nii lähedalt näha, mistõttu aerutas ta mu ees veel mitmeid minuteid, enne kui lahkus kaugemale. Ma sain ka oma oodatud klõpsud kätte ja ka suhteliselt sellisena, nagu neid oma vaimusilmas ette kujutasin. Ehk tükike head eeltööd + omajagu vedamist tõi taas üsna vähearvulisest pesitsejast pildid koju :). Juuni 2018.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: