Linnud lennus

Pühade aja veetsin Ida-Virumaal. Mõnel korral sattusin jälgima üht tuhandepealist väikeste lindude segaparve, milles oli ülekaalukalt urvalinde, kuid ka kanepilinde ja rohevinte. Seda segadust oli üsna kummaline jälgida. Linnud muudkui hüplesid õhku ja siis jälle maha sööma. Max 20-30 sekundit suudeti maas olla, kuniks jälle kogu see kamp lendu tõusis ning peale väikest tiiru suht samasse kohta maandus. See on suurte parvede miinus, et silmi palju ja kui keegi lendu tõuseb, panevad teised järgi. Tegelikult oli neil ka põhjust lendu tõusmiseks, kuna nad olid pideva ohu all. Suur lindude hulk oli kohale meelitanud erinevad röövlinnud, nagu raudkull ning isegi talviti vähem nähtavad tuuletallaja ning väikepistrik. Nägin suhteliselt üürikese nende seltsis veedetud aja jooksul mitmeid röövlindude sööste parve, seega ohutus ning “igaks juhuks” õhku tõusmine oli igati õigustatud tegevus :). Detsember 2017.

Klikka pildile, et näha suuremalt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: